De modecollecties worden steeds uitbundiger en stralen vooral positiviteit uit. Verschillende prints worden met elkaar gecombineerd en vormen een druk en kleurrijk geheel. De trenchcoat blijft onverminderd populair en naast de veelal Aziatische invloeden, is er ook nog ruimte voor een vleugje nostalgie. Wijde mantels, al dan niet voorzien van een warme bontkraag, en lange handschoenen doen de tijden van vroeger herleven.

De trenchcoat

De trenchcoat is al heel wat jaren populair en blijft nog even zo. En dit seizoen is die lang en ruim met een brede schouderpartij. Met een trenchcoat kan je niet verkeerd gaan en die zorgt ook meteen voor die goed geklede look.

Bloemen

De inspiratie is dit seizoen uit het verre oosten gehaald. Dit is te zien aan de gebruikte stoffen met kleine kraagjes en dessins met kleurrijke prints. Veel gebruikte patronen zijn bloemen, ondergaande zon en afbeeldingen van dieren. Lekker vrolijk en meisjesachtig.

Winterjassen

Een trend van vorig jaar die nu nog doorgaat is de warme, gewatteerde en lange winterjas. Dit seizoen mag hij nog dikker en groter.

Retro

Dit seizoen zien we overal corduroy terug komen. Of je nu voor een broek of een jasje gaat. Corduroy is hot. De cape, bontjas en hoedjes doen met hun prints en hele retro-uitstraling het verleden herleven. Kortom deze winter terug die 70’s vibe.

Accessoires

Opvallende accessoires zijn onmisbaar. Je bepaalt hiermee je eigen stijl en persoonlijkheid. Bovendien maken ze je outfit compleet. Dames dragen grote kettingen, oorbellen en ringen en hebben dit jaar genoeg te kiezen. Hoedjes en hoofdbanden zijn er volop.

Kleuren

Lichte of donkere kleuren met fellere accenten, zoals blauw, paars en verschillende tinten groen en rood, zijn de belangrijkste modekleuren. Ook zilver en metallic materialen zijn terug. De modellen in de show van Chanel leken wel regelrecht uit een ruimteschip te zijn gelopen.

Voor de heren

Mannen dragen lange, gewatteerde jassen en ook al die opvallende prints. Een warme, gebreide muts maken het extra stoer. Het hemd mag uit de broek waardoor het geheel een nonchalante uitstraling krijgt.