Juwelen van BE-DIAMOND zijn al jaren een Belgisch merk om trots op te zijn! Ze worden volledig ontworpen in België en geproduceerd in Antwerpen.
Nathalie De Santis en haar echtgenoot, Berdj Anastassian, zijn zo vriendelijk om met FASHION EVENTS te praten over hun werk, hun ontwerpen en over de huidige trends in de sector.

FE. Hoe ben je je loopbaan begonnen als ontwerpster van juwelen?
N.D.S: Gedurende enkele slapeloze nachten ben ik tekeningen beginnen maken van juwelen die ik mooi vond maar nog nooit had gezien. Mijn eerste model was de zwarte trio en daarop volgend de zwarte diamant collectie.
Ik had allang modellen in m’n hoofd maar had nooit de mogelijkheid om deze te verwezenlijken. Dit is allemaal mogelijk geworden toen ik mijn man heb leren kennen, die al meer dan 30 jaar actief is in de Antwerpse diamantindustrie. Hij heeft de deuren geopend en zijn technische kennis toegevoegd.

F.E. Hoe kunnen jullie het best omschrijven. Wat maakt jullie collectie uniek?
N.D.S: Wij gebruiken enkel goud en diamanten en alle modellen zijn uniek en personaliseerbaar. Mensen vallen op een model dat ze op onze site zien, maar willen er graag iets aan veranderen. Mits we ze (voor de ringen) toch op maat moeten maken, is dit absoluut nooit een probleem. Zo hebben de mensen een uniek juweel waarvan ze zelf aan het ontwerp hebben deelgenomen.
Het gebruik van zwarte diamant en zwart goud heeft de mensen altijd aangetrokken en geeft een groter “rock and roll” effect dan onze klassieke modellen.

F.E. Welk type van personen dragen jullie juwelen?
N.D.S.: Onze klanten komen uit zeer verschillende hoeken. Je hebt peetouders die een gouden armbandje willen kopen voor hun petekind tot de toekomstige bruid die een klassiek model wil met een 3 karaat witte diamand.
Het doel is dat mensen hun eigen stijl en smaak dragen, en in plaats van de grote massa te volgen, willen ze iets speciaals, iets wat bij hun persoonlijkheid past en wat ze leuk vinden.

F.E. Waar halen jullie je inspiratie vandaan?
N.D.S.: Inspiratie komt soms uit zeer onverwachte hoek. Zo heb ik aan de ring met de 3 parels gedacht op de Piazza Navona in Rome. Daar zag ik de 3 fonteinen en tijdens het avondeten heb ik het eerste ontwerp getekend op een servetje in het restaurant.
Reizen zijn voor mij de grote inspiratiebron.

F.E. Hoe voelt het om iemand met een juweel, een creatie van jullie te zien lopen?
N.D.S.: Het geeft een grote voldoening om te zien dat mensen houden van wat ik heb gemaakt en het ook blijven dragen.

F.E. Wat zijn de opkomende trends in de juwelensector?
N.D.S:. Met de crisis die de westerse wereld momenteel ondergaat, is er een grote kloof onstaan in de juwelen sector. De grote en prestigieuse juweliershuizen zijn voor de meeste mensen meer en meer onbereikbaar. De jeugd heeft momenteel zeer veel moeite om een een goed inkomen te verwerven en een degelijke woonst te kopen. Geld uitgeven aan dure juwelen is dan volledig uit den boze.
Daarom hebben wij een alternatief proberen te vinden om de mensen juwelen aan te bieden met edele materialen (goud en diamant) maar aan een nog bereikbare prijs.
Daar komt onze “Labo” collectie aan te pas. Hierin hebben we meerdere kleine ringen die alleen of door elkaar kunnen gecombineerd worden.
Wij hebben geen echte online shop. Mits alle juwelen gepersonaliseerd worden (en voor ringen moeten we de maat meten), is een persoonlijk kontakt onontbeerlijk.

F.E. Wie zijn je favoriete ontwerpers?
N.D.S.: Voor mij is mijn groot design idool Karl Lagerfeld. Het is iemand die deccenia lang aan de top heeft gestaan en telkens opnieuw zichzelf heeft kunnen in vraag stellen en heruitvinden.

F.E. Welk advies zou je geven aan iemand die ook geïnteresseerd is om juwelen te gaan ontwerpen?
N.D.S.: “Be Different, Be Yourself”. Dit was trouwens de naam van mijn eerste collectie.
De beste raad die ik ooit heb gekregen, is om nooit naar de raad van anderen te luisteren.

F.E. Wat is je favoriete stuk dat je ooit gemaakt hebt, en wat maakt het zo speciaal?
N.D.S.: De trio met zwarte diamaten en zwart goud, omdat het mijn eerste creatie is.

 

Neem een kijkje op hun website https://www.be-diamond.be/

Of op Instagram: https://www.instagram.com/bediamond.be/