FASHION EVENTS is opgericht ter ondersteuning en behoud van de lokale, gezellige modeboetiek. En heeft daar een hele werkgroep rond opgericht. Deze denktank is een organisatie van adviseurs, en leden met een passie voor ecologisch verantwoorde mode. Met een focus voor lokale mode en Belgische modeontwerpers zijn ze een instrument voor het bedenken van oplossingen om kleinere en middelgrote modebedrijven op allerhande manieren te ondersteunen en te promoten. Dit kan vooral door middel van events, fotoshoots en videoreportages. Maar ook door middel van partnerships, onze eigen FASHION EVENTS STORE met overkoepelende collecties, en door het bedenken van goed doordachte toekomststrategieën.

Bieke De Bosscher is één van de leden denktank en creatieve brein achter tal van oplossingen, wat de promotie van onze lokale modezaken betreft. We stellen haar even voor.

Wie is Bieke?

Mijn naam is Bieke, ik ben 23 jaar. Voorlopig woon ik in regio West-Vlaanderen. Afgestudeerd als HBO5 orthopedagogie. Momenteel tewerkgesteld als leefgroep begeleider in een WZC. Ik ben een bezige bij die graag bijleert. Zo heb ik verschillende hobby’s en bezigheden.
Ik kan mijn liefde voor de camera en compositie moeilijk wegsteken. Ik werk als model vooral op TFP basis. Zo kan je samenwerken met verschillende fotografen en meer bijleren als model. Al is de zelfontspanner van mijn gsm ook een goede vriend als ik weer eens een idee voor foto’s heb. Indien je hier voorbeelden van wil zien bekijk gerust eens mijn Instagram https://www.instagram.com/bieonelove/

Andere hobby’s zijn onder andere schrijven, dansen, Kungfu, wandelen in natuur, lezen, dagdromen, creativiteit speling geven, massages geven, mijn planning veel te vol steken (omdat ik graag nieuwe dingen probeer.),…

Hoe kwam je terecht bij dit project?

Als eerste kwam ik bij FASHION EVENTS terecht omdat ik op zoek was naar een modellenbureau. En kwam terloops hun modellenwedstrijd tegen en zo kreeg ik ook informatie over de casting van FASHION EVENTS die rond die periode zou plaatsvinden. Ik ben blij voor de kansen die ze mij al hebben gegeven.
Ondertussen ben ik lid van de FASHION EVENTS MODEL CLUB. Omdat ik hun visie van mode steun. Namelijk het ondersteunen van de Belgische en lokale winkels. Er zitten daar veel pareltjes tussen die niet altijd opgemerkt worden tot grote spijt. Nog liever zie ik het als deze winkels ook nog eens op hun ecologische voetafdruk letten.
De vraag van Andy, oprichter van FASHION EVENTS, om mee in het project te stappen kwam als een aangename uitnodiging. Die ik graag aanvaarde. Ik hoop op een fijne samenwerking voor het project.

Wat wil je graag bereiken met je lidmaatschap bij het project?

Ik ben mij bewust dat de mode en kledingindustrie ( en nog veel andere industrieën en initiatieven) nog stappen kan zetten op lokaal en ecologisch vlak. Ik wil daar graag met mijn creativiteit een steentje aan bijdragen. Want de mode is een invloedrijk gegeven die veel mensen kan samenbrengen.