PHILOSOPHY
“BUY LESS, CHOOSE WELL & MAKE IT LAST.” Vivienne Westwood

Toen we tijdens de opleiding moesten nadenken hoe we onze eigen zaak wilde aanpakken, wist ik al dat ik niet het gewone pad van de modewereld wilde volgen. Het leek mij zo onlogisch en onnodig om elk jaar weer 2 of 4 nieuwe collecties te produceren. En dan nog eens al die overproductie en verspilling.

Nee, ik wist dat ik het anders wou doen. Ik wilde een tijdloze collectie ontwerpen die geleidelijk aan groeit. Ik wilde ook gaan werken met overschotten van stoffen om daar dan mijn eigen collectie mee te maken en kleding maken waar je jarenlang van kan genieten. Een duurzame zaak uitbouwen, die voor mezelf haalbaar is en die ik kan combineren met mijn gezin, maar die ook voor het milieu goed is, dat was mijn droom.

Geen overschotten dus bij mij, maar een aantal modellen om te kiezen en te passen en enkel productie van wat effectief besteld wordt. Weer niet de meest voor de hand liggende keuze, maar wel een waar ik me goed bij voel.

Elk kledingstuk wordt door mezelf van schets tot afgewerkt product gemaakt – 100% Belgische en eerlijke mode.

Door van thuis uit te werken heb ik de nodige flexibiliteit voor mijn gezin en kan ik mijn klanten in een origineel decor ontvangen met een heel persoonlijke aanpak. Een klant zei me ooit eens “Het is hier eens iets anders dan ergens anders”. Net zoals ik het graag heb dus! Het is niet voor niets dat net die klanten die ook op zoek zijn naar iets anders en een andere aanpak ook bij mij terecht komen.

Kom je graag eens kennismaken?

Meer info op http://www.evaschalckens.be/index.php

(tekst geschreven door evaschalckens)