Fashion Events is heel actief qua lancering en het opleiden van meestal iets minder bekende modellen. Maar ook bekendere mannequins vinden de weg naar FASHION EVENTS. En zo ook Elizabeth Raska, die ondertussen al jaren te zien is op de runway van de wereldbekende FASHION WEEKS te Parijs, Londen en Amsterdam. We stelden haar enkele vraagjes over haar ervaringen in de FASHION WEEKS.

Hoe ben je begonnen als model?

Ik werd ontdekt door Elite Models via de Elite Model Look-wedstrijd. Ik was 14 jaar oud, en was toen één van de absolute favorieten.

Hoe heb je bijvoorbeeld je eerste opdracht gekregen?

Dat was op 14 jarige leeftijd op een show van La Cambre. La Cambre is de meest prestigieuze modeschool van België en elk jaar zoeken ze modellen om de jaarlijkse modeshow te lopen. Er zijn steeds een 3000tal  bezoekers en is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste mode events van het land. Dit event heeft me gelanceerd en de nodige ervaring opgeleverd.

Hoe blijf je in vorm?

Ik train veel en ik probeer minstens twee keer per week naar de sportschool te gaan. Een paar weken voor een fotoshoot in badkledij, doe ik elke dag buikspieroefeningen.

Welke beginnersfouten kunnen worden gemaakt?

Je hebt professionele foto’s van jezelf nodig om naar castings te gaan. Maak een mooie portfolio aan en laat je begeleiden door de juiste personen.

Ben je gevraagd voor de eerste fotoshoot of ben je zelf gaan zoeken?

Ik ben gevraagd om te poseren voor mijn eerste fotoshoot toen ik 13 was. Ik liep in een winkelcentrum te Frankrijk toen een fotograaf me scoutte en mijn allereerste modelfoto’s maakte.

Hoe ben je op de internationale FASHION WEEKS terecht gekomen?

Hard werken ! Internationale modeweken zijn extreem competitief, ze kiezen alleen het beste van het beste. Modellen van over de hele wereld komen naar Parijs of Londen om geboekt te worden. Je moet over de juiste ‘loop’ (runway) beschikken en je moet een geweldige portfolio kunnen voorleggen. Ikzelf liep ik mijn eerste Paris Fashion Week toen ik 16 was, en had al veel modeshows in België gelopen. Ik was daardoor ervaren en de modeontwerpers waren fan van mijn ‘loop’ en het feit dat ik erg lang en mager was. In Parijs, Londen en Dubai moet je minimaal 1m75 lang en zeer fit zijn.

Meer over Elizabeth op https://www.instagram.com/elizabethrvictoria/

Of informatie over het aanmaken van een professionele portfolio en/of opleiding tot mannequin? Mail dan naar andy@fashion-events.be.