Het geheim van Shapen

Kim Kardashian is de ‘queen of contouring’. Niettemin hoef je met een beetje oefening en het volgen van onze workshops toch niet onder te doen voor deze realityster.

Ben jij ook benieuwd hoe zij haar gezicht heeft leren shapen? 

Make up tips

Ellen Verstrepen van ELNI weet er alles over en gedurende haar workshops kan je daar veel over leren. Tijdens deze workshop wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je een natuurlijk uitziende make up aanbrengt. Je krijgt ook aangepast advies over je huidtype, welke oogschaduw het best bij de kleur van je ogen past, hoe je lijntjes verdoezelt, enzovoort. Kortom, je gaat helemaal opgemaakt richting huiswaarts met een stappenplan en een heleboel info op maat.

Wat is contouren of shapen?

Door gebruik te maken van licht en donker creëer je diepte in je gezicht. Dit is vergelijkbaar met tekenen of schilderen, terwijl licht accentueert zal schaduw net meer diepte geven. Dit kun je ook toepassen door een lichte, normale of donkere foundationcolor te gaan gebruiken. Je gezicht krijgt hierdoor iets meer vorm, waardoor je de illusiewekt dat je kin iets puntiger is. Of je neus net iets slanker wordt. Dit noemen we ‘shapen’. 

Welke gezichtsvorm past het best bij jou?

Heb je bijvoorbeeld een rond-bol gezicht? Plaats dan een blush of bronzer schuin onder je jukbeen om je gezicht optisch te versmallen. Het spelen met licht en donker doet je gezichtsvorm smaller lijken.

De kus/tuitmond: Je jukbeen is gemakkelijk te vinden door het maken van de kus/tuitmond.

Stappenplan

We beginnen met een primer. Die maakt de huid glad en producten die je er op aanbrengt blijven beter zitten.

De volgende stap is de foundation. Je egaliseert je onzuiverheden waardoor je huid er iets beter gaat uitzien. Liefst een foundation met een matte finish en die past bij je huidskleur.

Nu begint het echte ‘shapen’!

Gebruik een donkere foundation of concealer om schaduwen te vormen. De beste plekken hiervoor zijn: de slapen, onder de jukbeenderen en naast de kin.

Gebruik hiervoor een kwast met stijve haren en bij voorkeur een variant met synthetische haren. Die werkt beter met crème producten. Voor oogschaduw en langs de neusbrug misschien beter met een kleinere kwast.

Voor de ‘echte’ Kim Kardashian look breng je de foundation onder de ogen in een V-vorm aan. Dat is de binnenste ooghoek naar beneden tot de neusvleugel en vervolgens schuin omhoog over de jukbeenderen.

Voor het vervagen van de schaduwen is het belangrijk om een foundation of concealer te gebruiken die één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Dit accentueert de plaatsen die je net naar voren wil halen, zoals de jukbeenderen bijvoorbeeld. Ook licht je het midden van de kin, tussen de wenkbrauwen, de huid onder de ogen en de neusbrug op. 

Vervagen

Pak een lichtvochtig sponsje of een kwast en begin met de donkere kleuren. Daarna zijn de lichtere delen aan de beurt. Eenmaal alles geblend mag je niet vergeten te fixeren met een poeder. Poeder zorgt ervoor dat al je make-up op z’n plaats blijft zitten.

En als laatste stap zet je de schaduwen extra aan met bronzer en kies je voor highlighter op de plekken die je naar voren wil brengen, zoals de neusbrug, jukbeenderen en onder de wenkbrauwen.

Ellen gebruikt hiervoor producten van Lookx

Meer make up tips?

Stuur ons een mailtje of surf naar https://www.elni.be/workshops/