Dit is Hanalei Swan, ze is 11 jaar en mode ontwerpster. Op haar 7de vroegen haar ouders haar wat ze NU wou worden en niet wat ze “later” wou worden. Ze zei ‘mode ontwerpster’. En zo gezegd zo gedaan.

Hanalei Swan clothing

Sinds ze 1 jaar is reist ze met haar ouders de wereld rond, ze woonde in verschillende landen en veranderde minstens 2 x per jaar van school. Nu wordt ze thuis onderwezen en ondersteunen haar ouders haar in haar grote project: Hanalei Swan clothing. Daarnaast is ze ook artieste, model en public speaker.

Slow fashion mode ontwerpster

Haar kleren worden gemaakt met de fijnste stoffen, van de beste kwaliteit en op een duurzame manier. Ze is heel erg begaan met het milieu en verspreid de boodschap luid en duidelijk dat de mode industrie een van de grootste vervuilers is op onze planeet.

Geregeld post ze Instagram stories, daar kan je haar bezig zien in haar atelier. Ze verkondigt ook vaak hoe vervuilend de modeindustrie is en roept op om bewuster met mode om te gaan. Zo gebruikt ze ook de hashtag #wearslow. 

Enerzijds engageert ze zich om sociaal duurzaam te zijn, door samen te werken met mensen die een eerlijk loon krijgen en in goede omstandigheden werken. Anderzijds gebruikt ze duurzame materialen om haar ontwerpen te creëren.

EEN VERSCHIL MAKEN IN DE WERELD

Deze 11-jarige slow fashion mode ontwerpster wil meer doen dan mode creëren. Ze wil een verschil maken in de wereld. Ze wil mensen aanzetten om te investeren in slow fashion, ze wil mensen inspireren om te gaan voor hun dromen, en ze wil mensen die het minder goed hebben, helpen.

Gek genoeg maakt ze vooral kleren voor vrouwen, met prachtige stoffen in sexy snits. Ze zegt dat ze mode wil maken die je ‘unstoppable’ of onstopbaar doen voelen.

 Bovendien zet ze zich ook in voor het goede doel, meer bepaald voor kinderen. Zo maakte ze een boek, ‘The Unstoppable Kids book’, om ouders de tools te geven om hun kinderen te ondersteunen in hun creativiteit, zodat ze kunnen leven naar hun volle potentieel. 

 

 

 

Modal katoen

Een van de stoffen die ze ze gebruikt is “modal katoen”. Dit is een weefsel dat gemaakt wordt van geregenereerde cellulosevezel. Deze vezel is gemaakt van beukenhout, een boom die voorkomt in Europa, Noord-Amerika en Azië. De vezelopbrengst per hectare van deze bomen is tot 10 x hoger dan die van katoen. En heeft 20 x minder water nodig.

Dat geeft dat je ongeveer de helft minder water nodig hebt om modal katoen te produceren. Bovendien is er voor modal-stoffen geen wasverzachter of witmaker nodig.

Je kan deze stof wassen op korte wasprogramma’s met milieuvriendelijke wasproducten en zo dus ook energie en water besparen.

Daarmee kunnen we Hanalei Swan zeker een slow fashion mode ontwerpster noemen!

Haar ontwapenende houding, haar snuggerheid en haar creativiteit werken aanstekelijk. We gaan nog veel horen van Hanalei Swan, want dit is nog maar het begin.

Bekijk hier een tof filmpje:

meer weten over Hanalei Swan?

Volg haar dan op Instagram, Facebook en lees alles over haar op haar website.

Bron foto’s: Hanalei Swan Facebook