Wie is Evelyn? En wat zijn haar ervaringen en toekomstplannen? Fashion Events vroeg het haar zelf.

Hoe ben je begonnen als model? Wat was je eerste opdracht?

Mijn eerste opdracht was een catwalk show voor een lokale kledingwinkel genaamd Paprika en Cassis. Dit was een mooie ervaring. Het gaf me de mogelijkheid om kledij te showen van meerdere winkels, incl. de schoenen van Torfs.

Wat vind je zo leuk aan poseren?

Tijdens het poseren ligt de focus voornamelijk op je lichaamshouding. Ik vind het heel fijn om te leren hoe ik mijn lichaam het beste kan gebruiken om goed over te komen voor de camera. Veel mensen onderschatten de moeilijkheid van het poseren.

Welke shoot zal jou altijd bij blijven? Leukste ervaring?

Ik heb ooit een zeer fijne shoot mogen doen bij fotograaf Daniel Doyen. Deze shoot was gespreid over een volledige dag waarbij we verschillende concepten deden. Een hele dag geweid aan poseren is voor mij echt fantastisch om mee te maken. Op zo een dag zie je heel veel verschillende soorten kledij, leer je veel bij over poseren, en krijg je ook meer kennis van make-up. Daarnaast is het ook leuk om een fijn contact te ervaren met de fotograaf en zijn crew.

Waarom doe je mee aan Miss België?

Het betekent voor mij een zeer fijne uitdaging en ervaring en misschien kan ik ooit België vertegenwoordigen als model.

Wie bewonder je en zou je willen ontmoeten?

Ik bewonder vooral mensen die het ver gebracht hebben in de modewereld zoals bv. Karl Lagerfeld. Zo’n mensen maken jaarlijks een groot verschil in hoe de mode evolueert. Zij staan aan de basis van vernieuwing en trend-setting. Ik zou best wel eens een grote ontwerper willen ontmoeten en vragen naar hoe hij of zij de toekomst ziet van de mode. Welke soort kledij zullen wij de komende 10 jaar dragen? Zij zullen daar alvast een visie over hebben.

Wat is je favoriete film? Waarom?

Ik kijk graag naar films met veel dans en muziek in. Dit betekent dat ik dus fan ben van films zoals Step Up en Street Dance. Het is fijn om te kijken naar mensen die veel talent hebben op het vlak van dansen en zingen. Zelf zing ik ook graag. Ik zong ooit in een zangkoor.

Wat houdt jouw beautyregime in? Sporten, rusten? Voeding?

Ik ben van nature heel slank en hoef niet speciaal te letten op voeding en sporten. Ik probeer wel een mooie balans te vinden in deze dingen. Het is belangrijk om af en toe te sporten (fitness, zwemmen, golf, enz.) en om ook natuurlijk gezond te eten.

Wat zijn jouw favoriete plekken in jouw stad? (dorp?)

Ik ga vaak op stap met vriendinnen. We gaan dan ook naar plaatselijke winkels. Daarnaast ga ik ook graag naar de bioscoop.

Wat is je favoriete stad en wat doe je daar het liefst?

Mijn favoriete stad, van alle steden die ik tot nu toe bezocht heb, is Maastricht. Vooral in de kerstperiode hangt er in deze stad een erg gezellige en unieke kerstsfeer.

Wat zijn je toekomstplannen? Hoe zie je jezelf in 10 jaar? Toekomstdromen?

Ik heb twee grote passies. Mode en bezig zijn met kinderen. Een succesvol model zou ik graag willen zijn. Maar als beroep kies ik toch voor meer zekerheid en hoop ik als kleuterjuf af te kunnen studeren.

Hoe bereid je je voor op een fotoshoot?

Ik probeer altijd op voorhand informatie op te zoeken over de fotograaf en het merk waarvoor ik zal shooten zodat ik op voorhand een goede inschatting kan maken van wat er van mij zal worden verwacht op de fotoshoot.

Wat is je grootste modellendroom?

Mijn grootste droom zou zijn om eens mee te lopen op de catwalk van een grote modeshow in Milaan of Parijs.

Wat heb je altijd bij in je handtas?

Vertrekkende naar een opdracht draag ik mee, een basis set make-up mee, bestaande uit een Elizatbeth Arden (lipgloss), een transparant poeder, contouring, ontschminker en een haarborstel.

Als je iets zou willen veranderen aan jezelf? Wat zou dat dan zijn?

Ik ben gelukkig met hoe ik ben. Er zijn natuurlijk nog zaken die ik zal leren naarmate ik verder evolueer in het leven en nieuwe ervaringen opdoe. Uiteindelijk is het ook zo dat iedereen wel dingen heeft die hij of zij minder vindt aan zichzelf. Het is belangrijk voor jezelf alsook voor je omgeving dat je gelukkig bent met jezelf.

Als je 1 wens zou mogen doen, wat zou dat zijn?

Als ik één iets zou mogen wensen dan zou ik ervoor kiezen om een oplossing te vragen voor de armoede die in vele landen heerst. Ik vind het niet kunnen dat er mensen zijn die ondervoed zijn, geen dak boven hun hoofd hebben, kortom geen toegang hebben tot onze basisbehoeften.

Koop je regelmatig nieuwe kledingstukken?

Ja. Ik hou van mode en dus wil ik graag mee zijn met de nieuwste trends.

Hoe kun je je shopgedrag het best omschrijven?

Als ik een bepaald kledingstuk nodig heb dan denk ik er over na. In de solden periode ga ik natuurlijk wel op koopjesjacht.

Shop je online of ga je eerder naar een fysieke winkel?

Ik shop vaak online maar ik neem ook regelmatig de tijd om eens fysiek naar de winkel te gaan. Fysiek is nog steeds het leukste want dan kan je ook alles ter plaatste eens passen. Online is dan weer leuk omdat je online nu eenmaal een duidelijk overzicht krijgt van soms wel honderden stukken kleding en op die manier meer kans hebt op het vinden van een uniek stuk. In percentage zou ik zeggen dat ik 60% online shop en 40% in de winkel zelf.

Wat is je favoriete kledingwinkel? En kledingmerk?

Mijn favoriete kledingwinkel is Gallery Lottie. Dit is een boetiek in Oostduinkerke waar ik regelmatig eens ga shoppen. In deze winkel heb je heel mooie kwaliteitsvolle kledij die betaalbaar is. Mijn favoriete kledingmerk is Massimo Dutti.

Koop je soms in de lokale winkels?

Ja, regelmatig.

Hou je rekening met trends of draag je sommige kledingstukken toch meerdere seizoenen?

Ik hou rekening met trends maar sommige kledingstukken draag ik wel meerdere seizoenen. Er zijn nu eenmaal kledingstukken die niet seizoensgebonden zijn.

Hoe belangrijk is de prijs van een kledingstuk waarvan je bezeten bent?

Als student zijnde kijk ik wel naar de prijs van een kledingstuk. Het moet betaalbaar zijn. Als ik iets echt wil dan spaar ik er voor.

Hoe belangrijk is de kwaliteit van een jurkje?

Heel belangrijk. Als je iets meerdere keren wil dragen dan moet je wel kunnen rekenen op de kwaliteit van je kledingstuk.

Indien je moet kiezen? 1 iets duurder maar kwalitatief beter kledingstuk, of voor diezelfde prijs 3 kledingstukken van iets mindere kwaliteit. Om in het laatste geval dan regelmatig van outfit te kunnen wisselen.

Dan kies ik voor het iets duurder maar kwalitatief betere kledingstuk. Dit kledingstuk zal immers waarschijnlijk ook op termijn langer meegaan dan die 3 goedkopere stukken.

Wat weet je over ‘slow fashion’ en wat is je indruk over duurzame mode?

Bij slow fashion gaan bepaalde ontwerpers en bedrijven aan de slag om de nieuwste trends die momenteel op de grote catwalk-shows te zien zijn, na te bootsen en zo aan de mensen aan te bieden aan een lagere prijs en met betere werkcondities voor de werknemers. Ik vind dat we dit soort praktijken en het begrip duurzame mode moeten aanmoedigen. Het is heel erg belangrijk dat er goede werkcondities zijn voor de mensen die zich dagelijks inzetten in het productieproces van de kledij die wij kopen. Daarnaast is het ook leuk voor de mensen die kledij kopen dat zij toegang hebben tot de nieuwste trends.

Wat is voor jou duurzame mode?

Duurzame mode is voor mij vooral mode die gemaakt is op een verantwoorde, eerlijke en milieuvriendelijke manier. De materialen die gebruikt worden moeten van hoge kwaliteit zijn zodat het mogelijk is om de kledij lange tijd te kunnen dragen.

Denk je dat het koopgedrag van de consument het grote verschil kan maken om de mensen die de kleding maken een eerlijker loon te geven? Of zie je dit als taak van de overheden?

Ik denk dat zowel de consument maar ook de overheid hier een verschil in kan maken. De overheid kan nieuwe wetgeving maken om betere werkcondities te creëren, incl. een eerlijke verloning. Daarnaast kan je er als consument ook voor kiezen om enkel kledij te kopen waarvan je weet dat die op een eerlijke manier is geproduceerd. Dit koopgedrag zal modebedrijven motiveren om werknemers eerlijk te verlonen voor hun werk.