Wie is Ina? En wat zijn haar ervaringen als model en andere bezigheden? We stelden haar enkele vraagjes.

Hoe ben je begonnen als model? Wat was je eerste opdracht?

Mijn eerste opdracht begon toen ik 16 jaar was. Ik mocht model spelen voor een “kappers award” in mijn plaatselijk kapsalon. Het resultaat vond ik zo verbluffend! Ik had mezelf nog nooit op die manier gezien en dat smaakte naar meer. Als kers op de taart is mijn foto opgenomen in een kappersboek.

Wat vind je zo leuk aan poseren?

Het leukste aan poseren vind ik het dat ik hier het beste uit mezelf halen door mezelf steeds te blijven verrassen met mijn mimiek of poses.

Welke fotoshoot zal jou altijd bij blijven? Leukste ervaring?

Mijn leukste ervaringen zijn steeds studiofoto’s. Binnen kan je zoveel meer doen dan ik ooit gedacht had! Louter door met het licht, achtergrond en verschillende outfits te spelen kan elke foto er zo anders uitzien.

Wie bewonder je en zou je willen ontmoeten?

Ik heb niet echt een bekende persoon waar ik naar opkijk. Beyoncé zou ik wel graag eens ontmoeten, wat een stem en attitude heeft zij!

Wat is je favoriete boek, film en muziek? Waarom?

Momenteel lees ik het boek ‘moordenaars en hun motieven’ van Jef Vermassen. Spannende verhalen kunnen mij wel bekoren. Ook in politieseries kan ik me goed vinden!

Wat houdt jouw beautyregime in? Sporten, rusten? Voeding?

Ik heb het beautyregime waar iedereen van droomt: ik eet ontzettend veel zonder bij te komen. Dit vind ik absoluut een luxepositie aangezien ik graag dessertjes eet ? Daarnaast vind ik sport wel belangrijk en eet ik veel fruit.

Wat zijn jouw favoriete plekken in jouw stad?

Mijn favoriete plek in mijn gemeente is het park. Af en toe neem ik in de zomer met mijn vrienden en vriendinnen een picknickdekentje mee, een fles bubbels en wat koekjes. Ideale ontspanning voor mij!

Wat is je favoriete stad en wat doe je daar het liefst?

Mijn favoriete stad is Lissabon. Portugal is veruit het mooiste land dat ik ooit bezocht heb. Het liefste wissel ik zee (aan de kust van Lissabon) en winkelen af. Af en toe een stukje cultuur kan niet missen natuurlijk.

Wat zijn je toekomstplannen? Hoe zie je jezelf in 10 jaar? Toekomstdromen?

Mijn toekomstplannen zien er rooskleurig uit! Binnen 10 jaar wil ik uiteraard een huisje, tuintje, kindje. Ik studeer af als pedagogische ondersteuner en wil dan binnen enkele jaren ook mijn eigen kinderopvang starten. Ondernemen zit in mijn bloed. In mijn vrije tijd wil ik nog steeds bezig zijn met modellenwerk en hierin blijven groeien.

Hoe bereid je je voor op een fotoshoot?

Op voorhand zoek ik zelf al enkele poses op die ik mooi vind en die bij me passen. Als ik goed voorbereid ben, kan ik ook meer poses aannemen, wat de fotograaf ook apprecieert. Ook haal ik mijn kleerkast helemaal ondersteboven om de juiste outfits bij elkaar te rapen!

Wat is je grootste modellendroom?

Eén van mijn grootste modellendromen is op een bekende catwalk kunnen lopen. Naast fotoshoots vind ik défilé lopen ook heel leuk. Je kan daar helemaal jezelf tonen.

Wat heb je (als model) altijd in je handtas?

Ik heb altijd een klein busje mascara in mijn handtas zitten. Ook parfum en deodorant kan niet ontbreken!

Als je iets zou willen veranderen aan jezelf? Wat zou dat dan zijn?

Ik zou honderd dingen kunnen opnoemen die ik anders aan mezelf zou willen zien maar ik ben ook blij met wat ik wel heb en hoe ik er nu uitzie. Zolang ik mezelf goed in mijn vel voel, ben ik tevreden met mezelf. Een cliché maar waar: Iedereen is mooi op zijn eigen manier!

Koop je regelmatig nieuwe kledingstukken?

Je kan me wekelijks vinden in de winkels maar ik ben perfectionistisch in het vinden van een goede outfit.  Vooral in de zomer kan ik mijn goesting wel vinden en dan zorg ik voor wat meer geld op mijn rekening ?

Hoe kun je je shopgedrag het best omschrijven? Denk je over elke aankoop goed na of doe je dit eerder af en toe in een opwelling?

Ik denk over elke aankoop wel goed na, vooral omdat ik zo perfectionistisch ben. Ik koop geen outfit wanneer ik er geen 100 % zot van ben!

Shop je online of ga je eerder naar een fysieke winkel? (percentage online/winkel)

100 % fysieke winkel. Dit gaat veel sneller. Bij online shoppen betrap ik me erop dat ik elke dag in de brievenbus zit te kijken  en meer dan de helft van de kleren is dan toch niet wat ik verwacht had. Bij een fysieke winkel kan ik het onmiddellijk passen, kopen en meenemen naar huis!

Wat is je favoriete kledingwinkel? En kledingmerk?

Mijn favoriete kledingwinkel is Bens Boutique. Dit is een vrouwenwinkel in mijn gemeente en hier vind ik steeds wat ik nodig heb aan een betaalbare prijs!

Hou je rekening met trends of draag je sommige kledingstukken toch meerdere seizoenen?

Ik hou rekening met de trends maar ik draag vooral kledij waar ik me goed in voel. Als ik een bepaalde kledingstuk heel mooi vind, waarom zou ik het dan geen meerdere seizoenen dragen? ?

Hoe belangrijk is de prijs van een kledingstuk waarvan je bezeten bent?

Er is altijd een limiet aan een kledingstuk maar als ik er echt van bezeten ben, dan kan ik wel wat meer vanaf natuurlijk ?

Wat weet je over ‘slow fashion’ en wat is je indruk over duurzame mode?

Hier kan ik alleen maar enthousiast over zijn. Zeker in deze tijden. Het is goed voor het milieu, kwalitatief en eerlijk!

Denk je dat het koopgedrag van de consument het grote verschil kan maken om de mensen die de kleding maken een eerlijker loon te geven? Of zie je dit als taak van de overheden?

Ik zie dit zeker als taak van de consument. Wanneer wij minder online gaan winkelen of goedkope kledij laten overkomen uit andere landen, zou dit al een wereld van verschil maken!