We hebben allemaal al wel eens gehoord over de bekende Miss Aardbeiverkiezing. Wie neemt daaraan deel en wat houdt de wedstrijd in? We vroegen het aan Oona De Bock, een finaliste en een dame met ondertussen toch al wat ervaring in de modellenwereld.

Hoi Oona. Hoe oud ben je en uit welke streek ben je afkomstig?

Ik ben 18 jaar en ik woon in Melsele.

Hoe ben je begonnen als model en deelname miss verkiezingen?

Ik wou vroeger altijd al graag gezien worden en zoals de meisjes in de boekjes zijn. Ik wou later iets groots bereiken. Ik ben 2 jaar geleden een advertentie tegengekomen van een modellenbureau en ik dacht ik waag mijn kans. Ik kreeg geen bericht terug maar ben ik wel blijven proberen bij andere bureaus. En zo ook na het lezen van een advertentie op Facebook van Top Model Belgium. Daarvoor heb ik me ingeschreven en een maand later had ik een brief in de bus gekregen dat ik geselecteerd was. Dit was een top avontuur dat geëindigd is in het Lido te Parijs. Ik wou hier heel graag in verder, dit was zo’n leuke ervaring!

Wat was je leukste fotoshoot tot hier toe?

De leukste was toch wel met Kevin Vandenberghe! Ik volgde hem al 3jaar lang op Instagram en toen kreeg ik ineens van de organisatie van Miss Présence te horen dat hij de foto’s ging maken voor onze flyers. Ik was echt tot over de wolken. *glimlacht*

Leukste ervaring in de modellenwereld?

Gho, ik heb heel veel leuke dingen gedaan. Het is heel moeilijk kiezen. Maar ik ga toch gaan voor het poseren voor een MUD-Studente, zij moeten voor hun examen vaak een bepaald concept uitvoeren op een model, ik heb al 2x model gezeten voor zo’n studente waar er een super mooi resultaat is uitgekomen. Dat is me bij gebleven. En zou ik met alle plezier opnieuw doen.

Over welke modellenopdracht droom je wel eens?

Ik droom om nog van in een modeshow te mogen lopen in het buitenland voor een grote ontwerper. Maar zoals je zegt dit is een droom, ik ben spijtig genoeg niet groot genoeg voor zo’n opdrachten.

Wat zijn je favoriete bezigheden naast modellenwerk?

Ik ga wekelijks naar de fitness om mijn lichaam wat in proportie te houden en ik rijd ook heel graag paard als ontspanning.

Je bent finaliste Miss Aardbei, wat houdt dit in?

Dit houdt zeker en vast in dat ik nog een hele leuke tijd tegenmoet ga! Daar geloof ik in! Elk weekend hebben we repetitiedagen om de dansen en defilés aan te leren. We hebben al 1 dag gerepeteerd en het ziet er veelbelovend uit! Natuurlijk gaan we ook nog fotoshoots doen, onder andere op mijn verjaardag! *lacht* En zoals bij elke verkiezing de sponsors vertegenwoordigen. Op de finale, die 30 mei plaatsvindt aan de kerk te Melsele zijn er verschillende titels te winnen. Miss friendship die gekozen word door de medekandidates, Miss Media voor het meisje dat het meeste op sociale media zet, Queen of hearts is de publieksprijs, bij de inkom krijgen de gasten een kaartje waar ze hun favoriet op kunnen aanduiden, Miss Photogenic die gekozen word door de fotograaf, de titel spreekt voor zich & natuurlijk Miss Aardbei en haar 2 eredames.

Wij, van Fashion Events, willen vooral ook de Belgische ontwerper promoten. Wie draagt je voorkeur en heb je er kledingstukken van?

Mijn voorkeur gaat naar Freya Poppe, zij ontwerpt kleding voor meiden. In hele felle kleuren en vooral roze. Ik ben niet zo’n kleurenfan, maar als ik haar stukken zie zwijmel ik toch een klein beetje weg. Ik heb 1 tutu rok van haar.

We gaan een reportage maken over succesvolle vrouwen (ondernemers Vlaanderen). Wie moeten we zeker interviewen?

Ann-Katrien Casselman, zij speelt pop muziek op de piano, is een leerkracht, eigen kledingontwerpster en is een influencer op Instagram. En dat allemaal met een super schattige baby Mila. Ik bewonder echt hoe zij dit allemaal kan combineren! Mama zijn, eigen webshop ( teacups and dresses ), influencer zijn, ze heeft en kan het allemaal! Ze is een voorbeeld voor vele jongere kinderen, en dan niet alleen op sociale media maar ook voor de klas. Gewoon geweldig vind ik dat.

Koop je vaker kledij online dan in een fysieke winkel?

Neen, dit doe ik enkel met schoenen. Kleren wil ik altijd eerst passen want mijn maten verschillen heel hard, de ene week of in de ene winkel heb ik een 36, de andere een 38 of dan weer een 34.

Hoe vaak koop je nieuwe kledij?

Ik zou toch wel maandelijks zeggen. Maar dan niet 10 shirtjes per maand maar eentje of zo.

Wat weet je over ‘slow fashion’ en wat is je mening daarover?

Dit moest ik even opzoeken, had ik nog niet van gehoord. Het lijkt mij een super initiatief om duurzame kleding te maken die zijn kwaliteit niet verliest na een paar keer gedragen te hebben. Het is ook niet seizoensgebonden heb ik gelezen, dus mooie stijl elk seizoen door. Top!

Langs welke weg kunnen mensen jouw volgen?

Dit kan via Instagram op mijn profiel oona_d