Laura Lancel is een finaliste van de steeds meer bekender wordende wedstrijd Queen of the Models. Geen Miss verkiezing, maar wel een competitie voor meisjes die een carrière als model ambiëren. Via intense cursussen in catwalk en portretsessies worden dan de finalistes klaargestoomd voor een heuse loopbaan in de internationale modellenwereld.

De finaliste met de mooiste portfolio en beoordelingen op presence, voorbereiding en attitude maakt dan kans op die felbegeerde titel van Queen of the Models.

Wij, van Fashion Events, zijn alvast onder de indruk van de knappe, maar vooral gedreven en intelligente Laura.
Enkele dingen die we altijd al van haar wilden weten.

Hoi Laura. Vertel eens? Hoe ben je begonnen als model? Wat was je eerste opdracht?

Mijn eerste opdracht was begin dit jaar, ik ben eigenlijk helemaal nog niet zo lang bezig. Toen werd ik gecast voor American Jeansstore (Tielt-Winge) dit was meteen een schot in de roos. Ik ben hen dan ook heel dankbaar dat zij mij een eerste kans gegeven hebben.

Wat vind je zo leuk aan poseren?

Poseren is eigenlijk je inleven in het concept, bijna een soort van acteren. Ik vind het super om alles los te laten en niet meer na te denken. Enkel focussen op het gevoel dat je wil tonen en de rest loopt vanzelf.

Welke shoot zal jou altijd bij blijven? Leukste ervaring?

Voor de leukste ervaring moet ik zeggen mijn fotoshoot voor Flair. Dat was beste een drukke dag met verschillende interviews en shoots na elkaar gepland. Achteraf je eigen gezicht zien staan in een weekblad dat je zelf al jaren leest voelt toch wel speciaal.

Waarom doe je mee aan de wedstrijd ‘Queen of the Models’?

Dit geeft mij de kans om bij te leren als model. Ik wil nog verder geraken dan waar ik nu sta en ik geloof dat Queen of the models mij al goed getraind heeft in enkele essentiële skills als model. Tijdens de wedstrijd is het ook de bedoeling dat je een portfolio maakt met alle foto’s die genomen zijn, dit portfolio kan ik achteraf meenemen naar nieuwe castings die misschien op hun beurt nieuwe deuren openen.

Wie bewonder je en zou je willen ontmoeten?

Celine van Ouytsel! Zij is een echte selfmade fashionista en een groot voorbeeld. Ik volg haar al zolang op instagram en ik heb haar praktisch zien groeien tot wie ze nu is. Als ik iemand wil ontmoeten dan is het Celine en dan vraag ik haar meteen of ik mag meerijden in de Pink Panther. 😀

Wat is je favoriete boek, film en muziek? En waarom?

Dit is echt een moeilijke vraag.. ik lees heel veel boeken wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben is een beetje fantasie en romantiek. Een echte aanrader is ”Wings – Aprilynne Pike” dit is het eerste boek waar ik echt verliefd op werd. Het is het eerste boek van een serie die ik al zeker 3 keer opnieuw gelezen heb.Favoriete film dan zou ik kiezen voor iets meer actie zoals Law abiding citizen. Hier speelt Gerard Butler de hoofdrol, stiekem heb ik een grote crush op hem.
Muziek luister ik altijd en overal. Ik hou van verschillende genres en kan echt van veel genieten. “Higher – The ready set” Is mijn Happy Song.

Wat houdt jouw beautyregime in? Sporten, rusten? Voeding?
3x/week hardlopen, dit is mijn momentje om mijn hoofd leeg te maken van mijn drukke agenda. Ik probeer ook wel van elke nacht 8 uur te slapen maar ik moet toegeven dat ik daar vaak een paar uurtjes van opgeef.
Het belangrijkste voor mij in mijn beautyregime is het verzorgen van mijn huid. Ik vind een egale huid belangrijk voor fotoshoots en besteed hier ook het meetste aandacht aan.

Steunen kan haar door te SMS’en naar 6033: QOTM 08

Foto: Steven Masset