Altijd al model willen worden? FASHION EVENTS lanceert een eigen modellenwedstrijd!

MODE

Mode of ‘in de mode zijn’ is in onze moderne tijden een heel belangrijk begrip geworden. Iedereen wil er goed uit zien. En nog belangrijker ‘zich beter voelen’. We weten allemaal hoe het is om goed gekleed naar een afspraak of feestje te gaan. Een nieuw jurkje met bijpassende accessoires. Gevolgd door een zee van complimentjes van je familie en vrienden. Doet die ‘gelukkig-voelen-meter’ behoorlijk stijgen.

Wat er te koop is en in de winkel komt te liggen wordt bepaald door modehuizen die hun collectie via modeshows tentoon gaan stellen. Mode ontwerpers tonen met dit evenement welke kleding ze het publiek het aankomende seizoen in de straten willen laten paraderen. Deze voorstellingen zijn soms uitgewerkt tot grandioze theaterstukken met bijpassende decors en muziek. Of de collectie een heuse trend wordt. Hangt af van het koopgedrag en de manier waarop de media daarover schrijven.

MODELLEN

Voor deze shows, fotoreportages en telvisieprogramma’s over mode zijn tal van modellen nodig om deze aan te passen en er zich mee te laten fotograferen. In de modesector is men steeds op zoek naar nieuwe en frisse gezichten om hun nieuwe creaties voor te stellen. En dit maakt het interessant voor meisjes of vrouwen die dromen van een carrière als internationaal fotomodel.

Mits het een beetje professioneel aangepakt wordt natuurlijk! En net hier wringt het schoentje. Een goede opleiding tot mannequin om hun talenten en hun ambitie aan te scherpen bestaat er niet.

MODEL WORDEN. WAAROM DEZE MODELLENWEDSTRIJD?

We vroegen het aan Andy Van den Eede, oprichter van FASHION EVENTS

Vanwaar het idee om een eigen wedstrijd rond modellen te organiseren?

We worden als communicatie -en marketingbureau regelmatig door iets kleinere boetieks gevraagd om een betaalbare campagne rond hun zaak op poten te stellen. Dit gaat dan gepaard met fotoshoots en events rond een bepaald thema. Dat dan naadloos op de collecties in hun winkel en hun algemene visie aansluit.

BEGINNENDE MODELLEN

Bij deze fotoreportages werken we veelal samen met iets bekendere modellen. Maar proberen we toch ook regelmatig iets nieuwere gezichten en modellen te introduceren. Een onbekend of beginnend model kan dikwijls een nieuwe, frisse look aan een merk of boetiek geven. Wat dan weer het moderne en trendy imago van een bepaald winkel kan helpen onderstrepen.

Maar een samenwerking met een beginnend model loopt vaak niet van een leien dakje. Ze missen toch net dat inzicht en de professionele houding van een model dat er al iets langer mee bezig is. Dit is absoluut normaal natuurlijk. Maar het ligt niet aan de ervaring en poses. Het ligt veelal aan de houding van het model zelf.

MEEDOEN AAN ONZE WEDSTRIJD IS VOORAL VEEL BIJLEREN

Via deze wedstrijd willen we nieuwe gezichten leren kennen, maar ze ook een opleiding geven. Er is een winnares, die in een grootse finale bekroond zal worden. Maar het is vooral de weg naar deze finale die belangrijk is. Via boeiende activiteiten in binnen -en buitenland leren we de deelneemsters ook hoe ze zichzelf als een ‘merk’ aan toekomstige opdrachtgevers kunnen voorstellen. Een deelname is dus een proces waarbij men heel belangrijke dingen, zoals marketing -en communicatie op een speelse en avontuurlijke wijze aanleert.

ANDY

Meedoen aan onze wedstrijd draait om fotoshoots! We stomen hen als het ware klaar voor een toekomst als model.

Heel leerrijk en bovenal avontuurlijk!

Klinkt heerlijk? Waar kunnen we ons inschrijven? En wat zijn de voorwaarden?

ANDY

We zijn op zoek naar dames tussen de 18 en 45 jaar!

Het volstaat om een berichtje naar andy@fashion-events.be te sturen. De rest volgt vanzelf 🙂