Fashion Show

Zaterdag 11augustus stond al een tijdje netjes in mijn agenda gemarkeerd. Die avond sloegen Fashion Events en Blending Beauty de handen in elkaar om een modeshow met afterparty te organiseren. Deze vond plaats op een schitterende buitenlocatie te Londerzeel, zijnde pop up bar Zanzibar. Een knappe en exclusieve zomerbar te Vlaams Brabant met vooral iets kleinere maar wel heel getalenteerde Belgische ontwerpsters in de schijnwerpers.

Ik volgde Fashion Events al een tijdje van hun profiel te Facebook en Instagram. Hun website ziet er top uit en hebben een aparte, vaak gedurfde kijk op mode en de bijhorende evenementen. Ik was dan ook enorm blij toen ik door hen persoonlijk werd uitgenodigd.

Pop up zomerbar ‘Zanzibar’

Bij aankomst vielen meteen de ligging en inrichting van de Zanzibar op. Deze zomerbar bevind zich middenin de velden maar is een oase van gezelligheid en goede sfeer. In het midden van de locatie ligt een zwembad met daar rond gezellige kraampjes en standen. Bovendien was het personeel er super vriendelijk en behulpzaam.

Bij het binnenkomen werd je verwelkomd door enkele hostessen van Blending Beauty die je aanwezigheid beloonden met een keivolle goodiebag. Je kon meteen merken dat de bezielers van dit event, zussen Kathleen/Ellen Van Den Brande (Blending Beauty) en Andy Van den Eede (Fashion Events), niets aan het toeval hadden overgelaten. Alles werd in het werk gesteld om hun gasten een fijne en ontspannende fashion avond te bezorgen.

Ondanks de drukte net voor de show werd er toch nog wat tijd vrijgemaakt om de mensen persoonlijk te begroeten en te bedanken voor hun komst. Top!

De modeshow kon beginnen.

De mannequins kwamen voorbij en ik wist meteen dat al mijn toch wel hoge verwachtingen gingen ingelost worden. De gepresenteerde items waren stuk voor stuk fashionable en de collectie ging net dat ietsje verder dan je in de meeste winkels kan vinden. Ook namen er verschillende boetieks en ontwerpers aan deel.

De damesmode werd verzorgd door Chill &Chill Over, een kledingzaak in het centrum van Londerzeel. En de mannenmode door Traxx Malderen, een dames-en herenkledingzaak met een aparte jeansstore voor jongeren. Gedurfde combinaties en de mooiste outfits, dit vat het zowat allemaal samen.

Karma Lifestyle

Ook werd de nieuwe collectie kimono’s van Karma Lifestyle voorgesteld. Deze kledingstukken zijn uniek en volledig handgemaakt. De twee dames Karolien Saerens en Maaike Van den Abbeele hebben deze collectie gemaakt volgens het ‘zero waste principle’. Heel ecologisch en met respect voor mens en natuur samengesteld. Aangezien ik mijn hart al jaren geleden verknocht heb aan duurzame mode kunnen die kimono’s me zeker wel smaken. Hun inspiratie voor deze modeshow hadden ze in het Verre Oosten gehaald en waren heel kleurrijk samengesteld. Ik ben alvast een fan en hoop nog veel van deze dames en hun creaties te mogen aanschouwen.

Ocean Couture

Als laatste werden de bikini’s en badpakken van Ocean Couture getoond. Dit is eveneens een Belgisch kledingmerk dat zich gespecialiseerd heeft in exclusieve badmode. De ontwerpen zijn sportief en elegant. En Katerina, de ontwerpster, heeft bovendien ook een hele gemeenschap van modebewuste mensen rond haar kledinglijn verzameld. Zo geeft ze ook modeshows op Tommorrowland, te Saint-Tropez en in Marbella. Knap!

Om deze prachtige modeshow nog wat meer glans te geven werden er bovendien bloedmooie modellen ingezet. Alles werd vol overtuiging door deze dames overgebracht. Een spontaan en welgemeend applaus steeg dan ook op toen alle modellen met organisatoren en ontwerpers nog één keer het publiek gingen begroeten. De mensen waren duidelijk tevreden.

Blending Beauty

Ook de inhoud van de goodiebags was heel leuk en bevatten diverse beauty products.
Deze waren samen gesteld door de zussen Ellen en Kathleen van Blending Beauty. Ze zijn beiden al meer dan tien jaar aanwezig in de wereld van beauty en wellness, zijnde als visagiste en haarstyliste.
Ze geven regelmatig workshops en verzorgen ook de styling op trouwfeesten en feestjes. En hun vakkennis en expertise kon je ook al merken aan de kapsels en make up van de modellen op dit event.
Ik weet alvast waar mijn volgende schoonheidsbehandeling zal doorgaan.

Het einde van de leuke fashion avond was aangebroken. De avond verliep vlekkeloos, ik zag een prachtige collectie passeren, de muziek was top en er was voldoende randanimatie om je avond compleet te maken.
Een tevreden vrouw keerde terug huiswaarts.

Gemist? Niet getreurd!

Heb je de fashion show gemist en heb je daar na het lezen van dit artikel enorm veel spijt van? Niet getreurd, Fashion Events organiseert regelmatig modeshows. Volg hen op Instagram en kijk af en toe op hun website. Het is beslist de moeite waard.

 

Geniet mee van de aftermovie.