Op zaterdag zijn we naar een promotie dag van Miss Présence geweest. Naast een schitterende namiddag met de ‘girls’ hebben we de mooie en toch ook wel lieve Oona leren kennen. Ze organiseerde een rondleiding in het toeristische Antwerpen. Enkele weetjes.

Hoi Oona

Hoe ben je begonnen als model? Wat was je eerste opdracht?

-Zo’n 2jaar geleden ben ik op google beginnen zoeken naar modellenbureau’s en castings waar ik kon aan deelnemen. Ik ben naar enkele geweest maar kreeg niet veel antwoord.
Toen zag ik een advertentie van Topmodel Belgium en heb me daar voor ingeschreven. Zo ben ik begonnen met modellenwerk.

-Mijn allereerste fotoshoot was voor het modellenbureau Intermodels.

Wat vind je zo leuk aan poseren?

-Je kan de beste kant van jezelf altijd laten zien, het speelse bovenhalen maar ook heel serieus zijn en dat vind ik heel leuk.

Welke shoot zal jou altijd bij blijven? Leukste ervaring?

-Die van mei 2017. Toen mocht ik voor het eerst model zijn voor een examen van een Make up artieste Sarag Cluyse. Ik vond dit heel leuk! Hoe ze met je bezig zijn en dan dat super resultaat te zien krijgen was echt FUN!!

-Mijn leukste ervaring? Toch wel Top Model Belgium. Een modellenwedstrijd waar ik tot in de finale ben geraakt die plaatsvond in Parijs. Ik was al wel in Frankrijk geweest, maar nog niet in Parijs en ik vond dit echt een geweldige ervaring die ze mij nooit meer afpakken!

Waarom doe je mee aan de wedstrijd ‘Miss Présence?

-Ik doe mee met Miss Présence om te laten zien dat ieder meisje, ongeacht hoe je eruit ziet, je uniek en mooi bent! Ook om meer ervaring op te doen op vlak van missverkiezingen naar de toekomst toe.

Wie bewonder je en zou je willen ontmoeten?

-Ik bewonder Demi Lovato heel erg! Als je kijkt naar wat zij allemaal al heeft meegemaakt en nu hier staat. Ze is echt heel sterk en ze zegt ook tegen haar fanbase, no matter what you look like, you are perfect! Ze geeft echt veel om body positivity.

Wat is je favoriete boek, film en muziek? Waarom?

-Mijn favoriete boek is “De eenzaamheid van de priemgetallen”. Ik weet niet waarom maar er zit zo’n mooi verhaal achter en toen ik begon te lezen kon ik niet stoppen. Mijn lievelingsfilm is “Perfect Mothers” deze zit heel mooi in elkaar en ik ben er helemaal weg van. Maar vraag me niet waarom. En mijn muziek genre is Deep house, lekker rustig maar toch goed genoeg om op te dansen.

Wat houdt jouw beautyregime in? Sporten, rusten? Voeding?

-Ik ga maandelijks naar de fitness, of probeer dit toch. Ik let op mijn eten, slechts 1x op de week frietjes en gezonde voeding.

-Voor mijn haar probeer ik het zo weinig mogelijk te wassen en kammen. Ik doe wekelijk een haarmaskertje voor het slapen gaan. Voor mijn gezichtje doe ik maandelijks een maskertje. Ik reinig het elke keer ik make up gedragen heb. En draag elke dag een dagcréme. 🙂

Wat zijn jouw favoriete plekken in jouw stad?

-De Meir en Carré.

Wat is je favoriete stad en wat doe je daar het liefst?

-Antwerpen is echt mijn stad! Daar gaat niets over. Het liefst loop ik daar over de Meir om te shoppen of gewoon rustig een wandeling te maken.

Je doet mee aan ‘Miss Presence’. Hoe kan je die wedstrijd winnen en hoe kunnen we je helpen?

-Miss Présence gaat vooral rond inzet tonen, promo maken.. maar een hele hulp zou zijn om een smsje te sturen “ MPR 02 “ naar 6045 en mijn foto’s te liken op de facebook en instagram pagina van Miss Présence zou ook helpen.

Wat zijn je toekomstplannen? Hoe zie je jezelf in 10 jaar? Toekomstdromen?

-Ik hoop werk te hebben in de modellen sector. Dit is natuurlijk maar een droom dus ik wil sowieso een mooi diploma halen en een leuke job vinden.

Krijg je veel steun van de mensen om je heen?

-De meeste steun krijg ik toch wel van mijn papa’tje! Hij steunt me in alles, helpt me bij alles, rijdt me overal naartoe. En van vriendinnen krijg ik ook wel steun. Wat ik heel lief vind!

Hoe bereid je je voor op een fotoshoot?

-De dag ervoor was ik me haar, reinig ik me gezicht en ga vroeg slapen. De dag zelf kijk ik nog naar wat filmpjes van modellen die elke seconde van pose veranderen voor inspiratie.

Wat is je grootste modellendroom?
-Het is natuurlijk maar een droom maar ik zou heel graag internationaal model worden met veel leuke opdrachten. We kunnen alleen ons best doen en naar castings blijven gaan. En we zien wel waar we uitkomen.

Wat heb je (als model) altijd in je handtas?

-Ik heb altijd een lippenbalsem bij. En als mijn handtas groot genoeg is een mini borsteltje. En een staaltje parfum.

Als je 1 wens zou mogen doen, wat zou dat zijn?
-Dan wens ik mijn familie alle liefde en gezondheid toe. Familie komt op de eerste plaats en als zij gezond en gelukkig zijn ben ik dat ook! 🙂

Hoe lief…we wensen je alleszins veel succes toe met de Miss Verkiezing.

Oona: 4de van rechts op de foto