Fashion Events had een interview met Kristel Goddevriendt, actrice in de musical ’40 – ’45 in het Pop-up theater van Studio 100.

Hoe ben je terechtgekomen in de welbekende musical 40-45?

Net zoals voor elke andere rol die ik mag doen: auditie 🙂

Ik heb lang getwijfeld of ik me wel zou opgeven want ik dacht ik word toch nooit geselecteerd… Maar je ziet wel, denk nooit nooit!

Vertel iets meer over je personage en hoe ver moet je je inleven?

Ik speel meerdere personages van joodse tot burgervrouw. Net zoals elke rol die je speelt moet je je volledig inleven in het personage dat je speelt. Anders zet je geen geloofwaardige scene neer. Als je een droevige scene moet spelen, moet je zelf ook een droevig gevoel oproepen.

Hoe zwaar zijn de repetities?

Wat is zwaar? Iemand zei me ooit, als je doet wat je graag doet, werk je geen enkele dag. Wel dat is hier het perfecte antwoord.

Heb je vroeger acteerlessen gevolgd? Nu nog?

Ik ben vrij laat tot ontdekking gekomen dat ik eigenlijk wel graag acteer. Je start daar beter zo vroeg mogelijk mee, maar uiteindelijk is het nooit te laat. Bijna vier jaar geleden ondertussen ben ik gestart met acteerlessen te volgen. Ik heb een introductiesessie gevolgd bij Cinact in de AED studios en toen ik daar stond, heb ik geen minuut getwijfeld: ik wou acteerlessen volgen! Zo gezegd zo gedaan. De lesgevers zijn daarna opgesplitst waardoor ik qua locatie mee overgegaan ben naar Leuven naar Intensive acting studios. Momenteel ontbreekt het mij een beetje aan tijd om nog lessen te volgen. Mijn weekends en avonden zitten vrij volgeboekt. Maar telkens je op set staat, leer je uiteraard ook nog constant bij.

Hoe ben je in die acteerwereld terechtgekomen?

Stomweg eigenlijk… een oproep gezien voor een figuratie, me opgegeven en ik mocht meedoen. Dat smaakte naar meer! Zo ben ik meer figuraties beginnen doen en dan tijdens de acteerlessen kwamen er ook andere dingen binnen voor edelfiguraties, commercials, enz…

Wat trekt/trok je zo aan in het acteren?

Het is gewoon leuk om even iemand anders te kunnen zijn. Jezelf inleven in een personage op basis van wat je doorkrijgt van gegevens en daar nog je eigen touch insteken, leuk toch?! Je maakt een personage tot hoe de mensen dat zien op het scherm. Als mensen echt geloven dat je die persoon bent, dan ben je geslaagd in je acteerprestatie en dat maakt mij gelukkig!

Je mooiste herinnering tijdens het acteren?

Eigenlijk zijn er wel een aantal. Ik werk vaak ook samen met studenten en ik vind het altijd superleuk om met hun samen aan een project te werken. Maar ik sta niet enkel voor de camera, ik help vaak ook mee als crew. Zo ben ik al een aantal keer figuratiebegeleider geweest. En ik moet zeggen als je dan het resultaat ziet van wat je met een groep mensen kan doen, dat geeft zoveel voldoening…!

De laatste commercial die ik gedaan heb vond ik ook wel superleuk om doen! Dat is de commercial van de Vlaamse overheid voor rookmelders. Die vrouw dat in bed ligt waar de brandweerman aan het plafond hangt? Jawel dat ben ik 🙂

Je acteert ook op televisie? Wat draagt je voorkeur telvisie of musical?

Beide zijn superleuk om doen! Ik zing en dans graag, dat ga je minder snel hebben bij tv. Maar voor tv mag je dan weer veel kleiner gaan acteren dan wat je in een musical doet, waar het net ietsje groter mag gespeeld worden. De combinatie van de twee maakt het gewoon superleuk!

Wat staat er nog op het programma en waarin zien we je binnenkort verschijnen?

Voorlopig ben ik nog even zoet met musical 40-45 want ik doe mee tot einde dit jaar. Voor de rest heb ik nog een aantal studentenprojecten op de planning staan voor april. In mei ga ik een weekje naar het filmfestival van Cannes. En in juli vind je mij terug op set als productie-assistent voor een kortfilm. Tussendoor heb ik ook nog wat make-up werk te doen. En wie weet what’s next? Hoe meer, hoe liever!

Aan welke producties heb je zoal meegewerkt?

Ik was al te zien in Thuis, de buurtpolitie, binnenkort te zien in Zie mij graag, ik ben 1 van de voice-over stemmen van het programma Therapie op één. Project lazarus in Leuven is ook een interessante om eens op te zoeken! Ik en mijn partner zijn 2 van de gezichten in het programma. Het spel Crimibox? Ook daar ben ik te zien in 1 van de cases. Voor de rest ben ik nog wel ergens te spotten in FC de kampioenen film 3, een aantal commercials zoals Infrax en KBC, de nieuwe film van Jean-Claude van Damme, Lukas (of bouncer). Een leuk weetje daar is dat ik na de opnames ook nog afgesproken heb met de stuntman van dienst toen bij Jean-Claude, hij heeft ook stunts gedaan van Spectre, de James bond film. En ik heb 2uurtjes les van hem gekregen 🙂 Ook dat smaakte naar meer en ondertussen doe ik ook regelmatig sessies stuntvechten bij Johan Swennen van het Gezonde Huis in Leuven. 

Wij, van Fashion Events, willen vooral ook de Belgische ontwerper promoten. Wie draagt je voorkeur en heb je er kledingstukken van?

Pagan Poetry! Een Belgische ontwerper van uit Leuven. Ik heb ook model gestaan voor hun zomercollectie 2019. Dus die komt binnenkort wel online. Misschien mag je wel een sneak-preview plaatsen als ik het hun lief vraag 🙂

Het is het 2e jaar dat ze een collectie maken dus ik heb nog maar 1 stuk in mijn kast hangen. Maar de zomercollectie is superleuk en ik wil heel graag een aantal van de stukken die ik aangehad heb voor de shoot in mijn kast hebben!

We gaan een reportage maken over succesvolle vrouwen (ondernemers Vlaanderen). Wie moeten we zeker interviewen?

Ik heb er wel een aantal. Maar persoonlijk vind ik dat Jess van Humbeeck wel een pluim verdient. Zij beheert Thee met een Verhaal, gestart als een kleine winkel en nu zo gegroeid, om trots op te zijn. En iemand anders is Sofie De Leus. Grafische ontwerpster waar ik zelf ook mee samengewerkt heb en zij heeft ook altijd heel leuke dingen waar ze mee bezig is. Ik kan er wel een aantal opnoemen hoor 🙂 Of Magali van den Berghe. Zij assisteert mij voor huwelijken als ik meerdere mensen van kapsel moet voorzien. Zij doet dat geweldig goed en heeft haar eigen zaak die goed draait. Nina Stevens, heeft mij make-up les gegeven en is nu bezig met zoveel leuke dingen nog buiten het lesgeven, echt een topvrouw! Ik ken zoveel vrouwen die een interview verdienen 🙂 Zullen we gewoon een lijstje maken 😉

 Bekijk de trailer van Rookmelders hier:

Voor meer informatie over Pagan Poetry:
https://www.facebook.com/pagan.poetry.leuven/

Foto’s gouden kleedje: Van Keyenberg Photography
Foto header: Pagan Poetry