De perfecte stof voor de bruidsjurk van jouw dromen

Niet alleen de jurk zélf, ook de stof van je bruidsjurk kan zorgen voor keuzestress. Elegant kant of stijlvol organza? Dit is de juiste stof voor jouw jurk!

Brokaat

Wil je je als een prinses voelen op je trouwdag? Dan is brokaat misschien wel dé stof voor jouw bruidsjurk. Brokaat is een dikke en zware stof (ideaal voor een winter wedding dus), al dan niet met ingeweven patronen. Perfect voor een royal wedding!

Chiffon

Mag het voor jou wat zwieriger en soepeler? Chiffon is gemaakt van zijde of katoen. Doordat het zo een dunne en licht doorschijnende stof is, zijn vooral chiffon details (mouwtjes bijvoorbeeld) enorm populair.
Stralen in chiffon? Kijk eens in de collectie van Sincerity.

Kant

Laat je innerlijke Kate Middleton los met een kanten bruidsjurk! Hoe het wordt gemaakt? Kant is een opengewerkt weefsel van polyester of katoen. Deze romantische stof blijft het niet voor niets goed doen, want deze stof is verkrijgbaar in alle prijsklassen (daar zal je budget heel blij mee zijn).

Moet je bruidsjurk een echte eyecatcher zijn? Laat je jurk glanzen met organza (een mix van nylon, polyester of viscose), een half-doorschijnende stof. Vooral in details wordt organza vaak gebruikt omdat het zo makkelijk te verwerken is.
Een echte eyecatcher

Satijn

Dé stof der bruidsstoffen? Satijn! Van alle stoffen valt satijn het soepelst, perfect dus als je wil pronken met je figuur. Een klassieke, maar tijdloze bruidslook? Check! Tip: satijn kreukt snel, dus wees voorzichtig met bruuske bewegingen.

Tule

Op zoek naar wat extra vavoom? Kies dan voor tule als onderdeel van je bruidsjurk! Deze half-doorschijnende stof is wat stijver dan normaal, perfect dus als je je jurk een dosis volume wil geven.

Voile

Kan jouw satijnen bruidsjurk best een boost gebruiken? Combineer dan met voile! Voile bestaat volledig uit katoen, is half-doorschijnend en vederlicht. Ideaal als bovenstof dus!
Voile? Lilian West heeft wat je zoekt.

Zijde

De trouwjurken die het hardst glanzen, die zijn gemaakt uit zijde. Ondanks de luxueuze uitstraling is het een volledig natuurlijk product. Stijlvolle jurk én super zacht voor je huid? Yes!

Tekst en advies van http://www.erwedding.be/