Ze volgde de avondopleiding modeontwerp en won de hoofdprijs op de jaarlijkse modeshow: het laureaat voor de beste collectie en een stage bij het Gentse modelabel Black Balloon. De bal ging aan het rollen en vandaag is Karolien fulltime bezig met haar passie: mode.

Karolien was leerkracht toen ze zich inschreef voor de avondopleiding modeontwerper. Ze hield van haar job maar miste iets. “De drang om zelf creatief bezig te zijn was te groot. Mode boeide me al van jongs af aan dus de keuze was snel gemaakt. De opleiding is veel uitgebreider dan ik dacht. Je ziet iets over patronen, modegeschiedenis, stoffenkennis, kleurenleer… Ook de interactie met de docente beviel me enorm. We konden zelf aangeven op welk onderdeel we dieper wilden ingaan.”
Assistent Modeontwerper

Op de jaarlijkse modeshow wist Karolien de juryleden van Black Balloon te overtuigen met haar collectie. “Het was voor mij een totale verrassing toen ik een stageplaats bij Black Balloon won. In het begin van mijn stage assisteerde ik vooral in het atelier: ik werkte patronen uit en hielp bij het maken van juwelen.
Gaandeweg kreeg ik meer vertrouwen en verantwoordelijkheid. Sinds deze zomer heb ik bijvoorbeeld de commerciële vertegenwoordiging op mij genomen. Black Balloon is vooral bekend in Parijs, London en Japan maar minder in België. Dus ben ik op pad gegaan om kledingzaken ervan te overtuigen om de collectie van Black Balloon in huis te halen.”

Kledij op maat

Maar de functie van Karolien beperkt zich niet tot het commerciële. Black Balloon haalt verschillende grote internationale projecten binnen waaraan ze intensief zal mogen meewerken. Daarnaast ontwerpt ze kledij en bruidsjurken onder haar eigen naam.
“Ik ontwierp links en rechts al eens iets voor vrienden en familie. De creaties sloegen aan en nu maak ik kledij op maat in bijberoep. Bij het ontwerpen zoek ik een combinatie tussen mijn eigen huisstijl en de stijl van mijn klant.”
“Ook hecht ik enorm veel belang aan de afwerking en het benadrukken van de klant z’n beste lichaamseigenschappen. Iedereen die bij mij komt aankloppen, krijgt een kledingstuk dat volledig op maat is uitgewerkt.”

Benieuwd naar de ontwerpen van Karolien

Kijk op https://www.facebook.com/maatkledijkaroliensaerens/

We love it!!!

Tekst en bron: http://www.syntra-mvl.be/nieuws/keihard-werken-maar-het-een-passie