Tijdens de wintermaanden is het extra belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Ook heersen er tijdens deze grijze maanden bepaalde griepjes of epidemieën, waar je lastig tegen beschermd blijft.
Gelukkig hebben we zouttherapie! Bij deze vorm van therapie, ook wel Halotherapie genoemd, hoef je enkel een vijftigtal minuten lang in een kamer met gedroogd Himalayazout te zitten. Klinkt best gemakkelijk, niet?

Zouttherapie is een holistische, medicijnvrije manier om je immuunsysteem te verbeteren en je winterdip te minimaliseren. Het helpt je tegen een droge huid en verschillende ontstekingen. Ook je gezondheid en vitaliteit varen er wel bij. Kortom, niets dan voordelen.

Het zuivere zout dat in deze zoutkamers gebruikt wordt, heeft een antibacteriële werking en is daarom uitermate geschikt om verschillende gezondheidsklachten te behandelen.

Hoe werkt deze zoutbehandeling?

In een zoutkamer is alles, op de stoelen na, van zout. En van zodra je in deze kamer binnenkomt, hoef je niets anders te doen dan te zitten en te ontspannen. Niets reinigt je luchtwegen beter dan het zuivere zout van een zoutkamer. Een soort detox-kuur voor je longen dus.

Ook voor patiënten die lijden aan astma, eczeem of voedselallergie! Bij 85% van de mensen die zouttherapie ondergaan, wordt een stabilisatie of herstel van hun ziektebeeld gemerkt.
Zouttherapie heeft dus een positieve invloed op vele aspecten. Het verbetert je weerstand, je nachtrust, je energie en je sportprestaties.

Gecombineerd met een klankschalensessie?

Het element klank heeft een groot effect op je lichaam en geest. Of je je er nu bewust van bent of niet, je lichaam reageert op klank en trilling. Tijdens een klankschaalsessie kun je bij de verschillende klanken loslaten wat je op dat moment bezig houdt.
Kortom, je gedachtenstroom even volledig doorbreken doet wonderen voor je stressniveau.
Klinkt leuk ? Allen daarheen!

Waar?

Bezoek de gloednieuwe zoutkamer in Thermae Boetfort, te Melsbroek, en ontdek de heilzame werking van zout!
Bel ons voor een bezoek op 02 759 81 96 (Thermae Boetfort)
of 02 270 81 96 (Thermae Grimbergen)

Meer info vind je ook op hun website:

https://www.thermae.com/nl/halotherapie-dagarrangement-thermae-boetfort